DUTRA UC-28 – az új lakónk

DUTRA UC-28

DUTRA UC-28

Különleges ritkaság, és most élőben is megtekinthető a DUTRA múzeumban!

Gyártási időpont: 1957. 12.hó

A 2015-ös májusi Agrár Expón kaptam információt erről a gépről. Hosszas beszélgetés után nagy örömömre sikerült megegyezni a tulajdonossal, most már ez a gép is a Dutramúzeumban áll, reméljük mielőbb teljes pompájában. Ezt a különlegességet 8 évig kerestem. Végre sikerült.

Restaurálni szeretném, többé már nem dolgozik. Kiállítási és bemutató traktor lesz. Különlegessége hogy megvannak az eredeti orr és keréksúllyok. Dávid fiam többször kipróbálta és gyakorolta az elindulást és megállást. Néhány alkatrésze nem eredeti de ezeket igyekszem pótolni. Üzembiztos bármikor munkára fogható.

Posted in Uncategorized | DUTRA UC-28 – az új lakónk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bemutatóterem a Dutramúzeumban

Relikviák a DUTRA bemutatóteremben

Relikviák a DUTRA bemutatóteremben

Egy különleges helységet alakítottam ki, ahol bemutatásra kerülnek eredeti DUTRA relikviák, ajándéktárgyak, emblémák, régi forgalmik, rendszámok, makettek, prospektusok, rajzok, könyvek, fényképek, szelvények, kitűzők, egykori munkaruha, táska, típustáblák, mappák, oktatótáblák, gyárudvari tégla, öntödei vasérc.

Bemutatásra kerülnek traktortípusonként szétválasztott eredeti be nem épített alkatrészek. Nem maradhatnak el a tulajdonos eddig elért eredményei sem, a serlegek, fényképek, újságból kivágott cikkek.

Ráadás: még egy Csepel motor hengerfej metszet is látható.

Na meg még egy két meglepetés… 😉

Posted in Uncategorized | Bemutatóterem a Dutramúzeumban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ritka különlegességgel gazdagodott a múzeum!

Egy DUTRA 6500-as homlokrakodót sikerült beszereznem, mely nemcsak nagyon szép már fellelt állapotában is, de a motorja is működik. Tudom, nem Csepel motor van benne, hanem Volvo, de ezt messze kompenzálja az, hogy a Magyarországon fellelhető 3db gép egyike itt van, ráadásul ez a modell rengeteg újdonságot tartalmaz:

Nem szabad azt sem elhanyagolni, hogy egy kis UB-28-as is ideköltözött hozzánk. Sok munka lesz még vele, de még ha trükkösen is, de szépen beindul a motorja, majd zakatol úgy, ahogy kell. Az indítási módon kérem nem mosolyogni, mert a rossz akkumulátorral is gyönyörű szépen indul a kis ügyeskedés ellenére is:

Posted in Érdekességek, Gépek | Ritka különlegességgel gazdagodott a múzeum! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ketyeg a motor a DT413-as DUTRÁban, sőt mozog is!

Nem tellett sok időbe, sikerült is beindítanom a lánctalpas DT413-as DUTRÁt! Hallgassátok csak!

Ez még nem minden! El is indult, saját lábán megmozgattam, itt látszik a következő felvételen:

Itt pedig pár kép a nagytakarításról, ami igencsak ráfért erre gépre:

Sikerült az első gépmosás kb. 2 és fél óra munka és ugyanannyi előkészület. Talán 1 talicska sár is összejött, de a gép sokkal tisztább lett. Előkerültek olyan csavarok, amiket eddig még nem láttam. Később vár még a gépre két mosás…………..

DT413 első nagymosás

dt413mosas2

dt413mosas3

Posted in Uncategorized | Ketyeg a motor a DT413-as DUTRÁban, sőt mozog is! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

DUTRA DT 413 érkezett a gyűjteményembe!

Kedves dutrás barátaim tisztelt rajongók! Ezúton mutatom be gyűjteményem legújabb szerzeményét, a DUTRA DT413-as lánctalpas traktoromat. Tegnap este érkezett meg és pakoltuk le. Teljesen komplett és hiánytalan. Most azon dolgozom, hogy elindítsam és kipróbálhassam végre. Minden jel arra mutat hogy ez talán csak 3-4 nap lehet csupán. Csongrád megyéből származik.

Üdv mindenkinek bocs most megyek dolgozni hallani szeretném a hangját végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DUTRA DT413 érkezik a múzeumba

dt4132

dt4133

dt4134

dt4135

dt4136

dt4137

dt4138

dt4139

Posted in Érdekességek, Gépek, Sikerek | DUTRA DT 413 érkezett a gyűjteményembe! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2-4 vagy 6 hengeres Csepel motort keresek

Tisztelt gépész barátaim!

Keresek olyan 2-4-és hathengeres Csepel motort amelyik belül selejt, de ezen kívül semmi látszata mert esztétikai felújítás után kiálítani szeretném a múzeum oldalán. Valójában felajánlásként fogadnám szívesen de baráti áron is megvenném. Érte mennék 200km körzetben.

A DUTRA múzeum keres DUTRA 413-as lánctalpas traktort és egy UA DUTRA28-ast mert az a készletbe tartozik. Lehet üzemképtelen és hiányos is de baráti áron megvenném.

Bárki segíti vagy támogatja a múzeumot alkatrésszel, motorral vagy esetleg géppel, akkor mindenkor szívesen látjuk.

Köszönet minden segítőnek, minden támogatónak.

Dutrafüstös boldog karácsonyt minden barátomnak ismerősömnek!

Posted in Gépek | Tagged | 2-4 vagy 6 hengeres Csepel motort keresek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy DUTRA Beta targonca érkezett a gyűjteménybe

DUTRA BETA Targonca érkezik

DUTRA BETA Targonca érkezik

2013 november 23-án a múzeum tulajdonába került egy DUTRA BETA tipusu targonca.

Teljesen üzemképes és munkaképes. Csak egy akkumulátor kell bele, ami ha kell, mindig kéznél van. A külseje rozsdás de szinte eredeti. Még az eredeti lámpák is rajta vannak. 1967-es évjáratű, 2000 kg emelőképességű. Minden kezelőszerve működik.

UE28 motor van benne, ez a gyűjteményem 12. tagja.

A gép felajánlásra érkezett hozzám, nagy köszönet érte.

DUTRA Beta Targonca

DUTRA Beta Targonca

Posted in Érdekességek, Gépek | Egy DUTRA Beta targonca érkezett a gyűjteménybe bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A DUTRA 1000-es felújítása megkezdődött

Nagy fába vágtam a fejszémet, a DUTRA 1000-esemet fogom most felújítani. Beszéljenek a képek magukért:

DUTRA 1000-es felújítása megkezdődött

DUTRA 1000-es felújítása megkezdődött

Tisztul a DUTRA 1000-es dereka

Tisztul a DUTRA 1000-es dereka

Posted in eredmények, Gépek | A DUTRA 1000-es felújítása megkezdődött bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az új kültéri parkoló bemutatása gépekkel

Elkészült a kültéri parkoló, melyben a gépeim legszepp pompájukban mutatják magukat. Kérem tekintse meg a kis összefoglaló videót, ahol megmutatom, hogy nagyjából mit is láthat itt:

Posted in Érdekességek, eredmények, Sikerek | Tagged , , , , , , | Az új kültéri parkoló bemutatása gépekkel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mia Diesel stabil-motor indítása

Úgy tervezzük, hogy most néhány érdekes kis bemutatóvideóval vezetjük fel az újonnan elkészült állást, ahol a DUTRA gépek, és egyéb régi érdekességek várják vendégeinket.

Az első egy gyönyörű kis stabil-motor indulása lesz, legyen ez az új állás “indulásának” ünneplése is egyben:

Posted in Érdekességek | Tagged , , , | Mia Diesel stabil-motor indítása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva