Hofherr G 35 Záróünnepség 2018-ra.

Az utolsó indítás a Magyar gép és Dutramúzeumban egy nagyon jó csapat jelenlétében Hofherr G 35 Záróünnepség. 2018 November.17.

Posted in Uncategorized | Hofherr G 35 Záróünnepség 2018-ra. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Csak eredeti alkatrészekkel – OT igazolást kapott a DUTRA D4K-A traktor

Molnár Balázs nem éri be azzal, ha gépei csak szépek, sőt jól is működnek. Az alábbi dokumentumok azt igazolják, hogy a D4K-A traktora, ami sok versenyt megnyert főként szépségével valóban teljesen eredeti alkatrészekkel bír:

DUTRA D4K-A múzeumi jellegű igazolvány fedőlap

DUTRA D4K-A múzeumi jellegű igazolvány belső oldal

Posted in Uncategorized | Csak eredeti alkatrészekkel – OT igazolást kapott a DUTRA D4K-A traktor bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A DUTRA múzeum a rádióban

A DUTRA múzeum 2018. július 14-én jelentkezik a Kossuth Rádióban érdekes történetekkel, hangokkal, még gépindítást is meghallgathatunk majd.

Kossuth rádió interjú a DUTRA múzeumban 2018

Kossuth rádió interjú a DUTRA múzeumban 2018

Posted in Uncategorized | A DUTRA múzeum a rádióban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

DUTRA múzeum hivatalos megnyitója

Hivatalossá vált a DUTRA múzeum, melyet egy csodálatos megnyitó keretében adott át Molnár Balázs. A gépek most már nemcsak “baráti”, érdeklődési alapon tekinthetők meg, hanem hivatalos múzeumi formában is látogathatóvá vált a gyűjtemény. Nemcsak gépek, traktorok, hanem egy berendezett külön bemutatóterem is várja az érdeklődőket. Itt igazi időutazás és a gépek gyönyörű állapotban restaurált hangulata, illata vár mindenkit, akit ez a fantasztikus magyar siker részleteiben érdekel.

A megnyitón készült videofelvételt az alábbiakban tekinthetik meg:

Várjuk mielőbb személyesen is az igazi DUTRA élmény begyűjtéséhez!

Posted in Érdekességek, eredmények | DUTRA múzeum hivatalos megnyitója bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

DUTRA UC-28 – az új lakónk

DUTRA UC-28

DUTRA UC-28

Különleges ritkaság, és most élőben is megtekinthető a DUTRA múzeumban!

Gyártási időpont: 1957. 12.hó

A 2015-ös májusi Agrár Expón kaptam információt erről a gépről. Hosszas beszélgetés után nagy örömömre sikerült megegyezni a tulajdonossal, most már ez a gép is a Dutramúzeumban áll, reméljük mielőbb teljes pompájában. Ezt a különlegességet 8 évig kerestem. Végre sikerült.

Restaurálni szeretném, többé már nem dolgozik. Kiállítási és bemutató traktor lesz. Különlegessége hogy megvannak az eredeti orr és keréksúllyok. Dávid fiam többször kipróbálta és gyakorolta az elindulást és megállást. Néhány alkatrésze nem eredeti de ezeket igyekszem pótolni. Üzembiztos bármikor munkára fogható.

Posted in Uncategorized | DUTRA UC-28 – az új lakónk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bemutatóterem a Dutramúzeumban

Relikviák a DUTRA bemutatóteremben

Relikviák a DUTRA bemutatóteremben

Egy különleges helységet alakítottam ki, ahol bemutatásra kerülnek eredeti DUTRA relikviák, ajándéktárgyak, emblémák, régi forgalmik, rendszámok, makettek, prospektusok, rajzok, könyvek, fényképek, szelvények, kitűzők, egykori munkaruha, táska, típustáblák, mappák, oktatótáblák, gyárudvari tégla, öntödei vasérc.

Bemutatásra kerülnek traktortípusonként szétválasztott eredeti be nem épített alkatrészek. Nem maradhatnak el a tulajdonos eddig elért eredményei sem, a serlegek, fényképek, újságból kivágott cikkek.

Ráadás: még egy Csepel motor hengerfej metszet is látható.

Na meg még egy két meglepetés… 😉

Posted in Uncategorized | Bemutatóterem a Dutramúzeumban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ritka különlegességgel gazdagodott a múzeum!

Egy DUTRA 6500-as homlokrakodót sikerült beszereznem, mely nemcsak nagyon szép már fellelt állapotában is, de a motorja is működik. Tudom, nem Csepel motor van benne, hanem Volvo, de ezt messze kompenzálja az, hogy a Magyarországon fellelhető 3db gép egyike itt van, ráadásul ez a modell rengeteg újdonságot tartalmaz:

Nem szabad azt sem elhanyagolni, hogy egy kis UB-28-as is ideköltözött hozzánk. Sok munka lesz még vele, de még ha trükkösen is, de szépen beindul a motorja, majd zakatol úgy, ahogy kell. Az indítási módon kérem nem mosolyogni, mert a rossz akkumulátorral is gyönyörű szépen indul a kis ügyeskedés ellenére is:

Posted in Érdekességek, Gépek | Ritka különlegességgel gazdagodott a múzeum! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ketyeg a motor a DT413-as DUTRÁban, sőt mozog is!

Nem tellett sok időbe, sikerült is beindítanom a lánctalpas DT413-as DUTRÁt! Hallgassátok csak!

Ez még nem minden! El is indult, saját lábán megmozgattam, itt látszik a következő felvételen:

Itt pedig pár kép a nagytakarításról, ami igencsak ráfért erre gépre:

Sikerült az első gépmosás kb. 2 és fél óra munka és ugyanannyi előkészület. Talán 1 talicska sár is összejött, de a gép sokkal tisztább lett. Előkerültek olyan csavarok, amiket eddig még nem láttam. Később vár még a gépre két mosás…………..

DT413 első nagymosás

dt413mosas2

dt413mosas3

Posted in Uncategorized | Ketyeg a motor a DT413-as DUTRÁban, sőt mozog is! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

DUTRA DT 413 érkezett a gyűjteményembe!

Kedves dutrás barátaim tisztelt rajongók! Ezúton mutatom be gyűjteményem legújabb szerzeményét, a DUTRA DT413-as lánctalpas traktoromat. Tegnap este érkezett meg és pakoltuk le. Teljesen komplett és hiánytalan. Most azon dolgozom, hogy elindítsam és kipróbálhassam végre. Minden jel arra mutat hogy ez talán csak 3-4 nap lehet csupán. Csongrád megyéből származik.

Üdv mindenkinek bocs most megyek dolgozni hallani szeretném a hangját végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DUTRA DT413 érkezik a múzeumba

dt4132

dt4133

dt4134

dt4135

dt4136

dt4137

dt4138

dt4139

Posted in Érdekességek, Gépek, Sikerek | DUTRA DT 413 érkezett a gyűjteményembe! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2-4 vagy 6 hengeres Csepel motort keresek

Tisztelt gépész barátaim!

Keresek olyan 2-4-és hathengeres Csepel motort amelyik belül selejt, de ezen kívül semmi látszata mert esztétikai felújítás után kiálítani szeretném a múzeum oldalán. Valójában felajánlásként fogadnám szívesen de baráti áron is megvenném. Érte mennék 200km körzetben.

A DUTRA múzeum keres DUTRA 413-as lánctalpas traktort és egy UA DUTRA28-ast mert az a készletbe tartozik. Lehet üzemképtelen és hiányos is de baráti áron megvenném.

Bárki segíti vagy támogatja a múzeumot alkatrésszel, motorral vagy esetleg géppel, akkor mindenkor szívesen látjuk.

Köszönet minden segítőnek, minden támogatónak.

Dutrafüstös boldog karácsonyt minden barátomnak ismerősömnek!

Posted in Gépek | Tagged | 2-4 vagy 6 hengeres Csepel motort keresek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva